PMD campagne ook voor de Mijnstreek

Geplaatst door op jan 7, 2016 in Nieuws | No Comments

Dat afvalscheiden goed is voor het milieu, weet nagenoeg iedereen. Maar om dat goed te doen is weer wat anders, daar is nog veel winst te behalen.
Lokale overheden zoeken, samen met de inzamelaar, naar middelen ter vergroting van de bewustwording van burgers.
Naar aanleiding van het succes van onze milieu-campagnes voor gemeente Son en Breugel heeft de gemeente Beek, in de Limburgse mijnstreek, ons benaderd om ook voor hun regio communicatiemiddelen te ontwikkelen binnen hetzelfde concept ‘Scheiden? Ja ik wil!’
Deelnemende gemeentes zijn naast Beek, Sittard-Geleen, Stein en Schinnen. Om deze veranderingen te communiceren naar de bewoners heeft Beek gekozen voor een huis-aan-huis infokrant. Om het scheiden van afval te stimuleren zijn er veranderingen nodig van de bestaande procedures. Bijvoorbeeld een hogere ophaalfrequentie voor GFT dan voor restafval. Of, wat wordt verstaan onder PMD en hoe ga je daar mee om, etc. Voor de communicatie van alle verandering aan de bewoners heeft Beek gekozen voor een infomatiekrant die huis-aan-huis is verspreid.
Oplage 80.000 stuks, uiteraard op FSC papier gedrukt! Het concept is ook uitgerold in ondersteunende informatiemiddelen, zowel offline en online.