Infografic voor VDL TransLIFT

Geplaatst door op sep 18, 2020 in Nieuws | No Comments

VDL TransLIFT heeft ons gevraagd een infographic te vervaardigen waarin op een duidelijke wijze het verschil inzichtelijk wordt gemaakt van inzamelen, vervoeren en verwerken van afval- en reststofstromen door middel van het VDL TransLIFT IES systeem (Integrated Environmental System) en de “conventionele wijze”.

De IES inzamelvoertuigen van VDL Translift zijn zo ontworpen dat afval in alle gangbare (mini) containers, zakken en ondergrondse containers kunnen worden ingezameld. Deze opbouwvariant met afzetsysteem kan worden onderverdeeld in drie clusters: inzameling, transfer en transport.

Volle afzetcontainers worden, afhankelijk van het soort aftransport, op een verzamelplaats, direct op een ACTS spoor wagon of op een aanhangwagen geplaatst. Met een capaciteit van twee of drie containers per rit wordt er gemiddeld 27 ton afval per rit getransporteerd. Door de zijlader het afval niet te laten transporteren, maar exclusief in te zetten voor de inzameling van het afval, draagt dit systeem bij aan een efficiënte logistieke oplossing, resulterend in tijdwinst en kostenbesparing. Diverse onafhankelijke tests hebben aangetoond dat het werken met afzetcontainers niet alleen kostenbesparend is, maar door minder brandstofverbruik en CO2 uitstoot ook beduidend minder belastend is voor het milieu.